minu eesti nüüd minulgi loetud

Lugesin paar nädalat tagasi läbi Justin Petrone raamatu minu eesti. MIs ma siis sellest arvan…

Justin Petrone – Minu Eesti

Jakob Rosin

Raamat räägib Ameeriklase Justin Petrone elust. Kuidas ta sattus Soome, kohtus seal eestlannast ajakirjanik Epuga ning tema elust Eestis.Läbi Justini pilgu avastasin ma, kui palju Eestis on siiski nõukogude võimu jäänuseid, ja kui teistsugune võib olla eesti ameeriklasele, samuti ka Eestlased ise.

See raamat kirjeldab väga ilmekalt Eestit erinevatel aastaaegadel Tallinn hilissuvel, kui turistid istuvad tänavaäärsetes kohvikutes, talvine Eesti, kui kõik on pime ja masendav. Ise ma pole Eestit sellise pilguga vaadanud, ja ma ilmselt ei oskakski seda teha – ma olen siin ju eluaeg elanud. Raamatu autor on kirjeldanud väga ilmekalt esimest pilku Tallinnale – kõrged kontorihooned, Tallinna sadama terminal. Raamatus on väga hästi välja toodud välismaalasele suured probleemid: Eesti kodakondsuse saamise probleemid, palgalise töö leidmine jne.

Raamatut ärgitas mind tegelikult lugema meedia kajastus. Olles eelnevalt läbi lugenud Epp Petrone Minu Ameerika I osa, hakkasin tundma suuremat huvi „Minu…“ sarja raamatute vastu. Minu eesti on eestlasele kindlasti hea lugemine – sealt saab teada nii mõndagi, näiteks seda, et sült on ameeriklasele täiesti tundmatu..

Kokkuvõtlikult on Minu Eesti väga hea raamat, ja ma ootan põnevusega, mil mul on võimalik lugeda ka teisi „Minu…“ sarja raamatuid.

Avalda arvamust