abivalmid inimesed bussides ja bussipeatustes.

Mul oli  teisipäeval vaja sõita vanalinnast nõmmele bussiga. Mu retk algas vene tänavalt ning jätkus mööda mungatänavat ning müürivahe tänavat.Müürivahe tänava juures, enne seda hotelli, mis iganes ta on,  oli keset teed tekkinud maagiliselt suur lumehang. Sealt aitas mind mööda üks turist, ei tea kust tulnud oli igatahes inglisekeelt ta rääkis. Järgmine koht kus tuldi mind aitama oli seal mandlite müügileti juures, viru ja müürivahe tänava nurgal. Asi läks põnevaks aga viru bussipeatuses. Teatavasti on viru bussipeatuse juures 3 posti. Minu nr 18 väljus kolmanda posti juurest. Teise posti juures teatas keegi, et oled bussipeatuses. Okei, kui olen siis olen, ma küll teadsin et vale juures aga endal ka natuke huvitav, et mis edasi saab. Küsisin igaks juhuks üle, et kas viru. Jah, viru. Selge, mis seal ikka, võiksite öelda, kui 18 tuleb?

Kohe, kõlas vastus. Selle peale uuris proua tolle teise bussipeatuse  sõiduplaani. Kuna aga seal 18 kirjas polnud kõmpis ta järgmisesse, ning avastanud sealt 18 ne, tuli tagasi ja vedas mind õigesse peatusesse. Kuna tema buss 40 läks teise posti juurest, kiirustas ta tagasi, aga enne seda palus  ühel järgmisel proual mind bussile aidata. Proua buss nr 5 läks küll enne minu 18 ära, kuid ta ootas rahulikult koos minuga 18 ni, hoolimata sellest et ma selgitasin talle, et saan iseseisvalt bussile, või kellegi teise abiga, mingu rahulikult nr 5 peale.

Okei, õnnelikult bussis.

 

Järgmine etapp oli siis hiiu bussipeatuses. Seal aitas kolmas tädike mind bussilt maha, pakkus ka, et aitab mind üle tee. Ma ütlesin et saan isem, ja ma olekski saanud, kuid tee ääres seistes, aitas ta mind siiski üle. Kumbki läksime oma teed.

Möödudes linna poole sõitvate busside bussipeatuse eest, oli sinna kuhjunud üsna tugevast jääst valmistatud  ebakorrapäraseid ja suuri jääkamakaid. Eks ma siis aeglaselt koperdasin seal, Terve bussipeatus oli rahvast täis, ja kõik olevat olnud valmis mulle appi viskuma, nii kui ma kukkuma hakkan.

 

 

Selliseid lugusid siis tallinna tänavatelt.

 

Eile õhtul käisin veel ka Eestimaa uhkuse salvestusel ning täna hommikul olid ujumisvõistlused.

Avalda arvamust