Leiutame telekat.

Noh, tegelikult ega ma väga ei leiuta. Mida ma teha tahaks on see, et ma saaksin parima kvaliteediga teleka heli salvestada. Miks? Aga miks teie oma digiboxidega salvestada saate ja mina ei saa.Seda pildipudru mul kõvakettale püüda ju pole mõtet. Ainult heli ja siis ka hea kvaliteedilist.
Ideaalis peaks asi välja nägema sedamoodi, et telesignaal jõuab digiboxi, kust liigub digitaalselt edasi helikaarti ja sealt juba arvutisse salvestamiseks. Tellisin eBayst helikaardi. Sain ka digiboxi, millel digitaalne väljund. Kena. Proovime, kas digibox töötab ka.
Karbist välja, juhtmed külge, tööle.
Valime keele, riigi, otsime kanaleid. Otsib…. otsib… 2 minti juba otsib ja siis ei leia. Mis mõttes? digiboxist 30 cm kaugusel olev telekas näeb, ja digibox sama antennijuhtmega ei näe. Kerge konsultatsioon ja oletuslikult võib öelda, et kaablist tuleb Starmani signaal, millega digibox ei oska midagi suurt peale hakata. Nüüd tuleb mul leida kusagilt toaantenn, ja loota, et seal keldrikorrusel digisignaal ikka on. Kui ei, on natuke raha raisku läinud ja peab müüma hakkama. Nojah.
Samast sarjast, kuid mitte salvestamiseks:
Ehitan ka õuestriimi, mille puhul kaks mikrofoni on 24/7 õues ja saadavad oma signaali arvutisse, et sealt siis ilusasti netti ronida. Põnev. See on suhteliselt kindel, et see tööle hakkab.
Ma vähemalt loodan.

One thought on “Leiutame telekat.”

  1. pagan, paar päeva hiljem tuli mul pähe, et sa rääkisid digituuneri ostmisest, mitte digiboksist. No jah, kaks päeva liiga hilja. Ja leidsin, et kõigil hetkel pakutavatel starmani digiboksidel on digitaalne audioväljund. Et sul on vaja vaid teist telekavaatamise kohta, nii nagu starman seda asja pakub. Osadel starmani digiboksidel on isegi analoog audioväljund.

Avalda arvamust